logo

House in nature in Norway

This country’s residence in wood siding is located in Westfold, Norway. The client wanted a cozy house for the whole family, somehow divided into the parts.

Architects proposed a solution in the form of a cluster of three structures that can be used individually. Each of the buildings is a geometric volume organized around an open area, connecting them into a single whole.

The spatial interaction of the landscape and structure creates a favorable microclimate. The buildings are oriented towards the southwest, where the site ends with a picturesque hill, which made it possible to glaze the facades in this direction, leaving the remaining parts of the residence more closed.

Read also 15 Siding and Trim Color Combinations to Enhance Your Home’s Curb Appeal.

[via reiulframstadarchitects]

Leave a comment